A vásárlás menete

1. Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a estrellacipo.unas.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének az igénybevevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet az ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: S&E Kft.

Székhely: 1158 Budapest, Szűcs István u. 1

Levelezési cím: 1045 Bp. Berni u. 1.

Üzlethelyiség címe: Estrella Cipőszalon, 1149 Bp. Nagy Lajos kir. útja 140.

Képviselő neve: Soponyai Eszter

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09368901

Bejegyző Bíróság neve: Fővárosi Cégbíróság

Adószám: 12027239-2-42

Közösségi adószám: HU12027239

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

Telefonszám: +36-20/921-8358

3. A honlapon folytatott tevékenység

A Szolgáltató által üzemeltetett szolgáltatás - kiskereskedelmi értékesítés ezen honlapon keresztül - kizárólag belföldről elérhető.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

A Szolgáltató a szolgáltatást a Felhasználó részére folyamatosan biztosítja a Felhasználó fizetési kötelezettségének teljesítése ellenében.

A Szolgáltató nem felel olyan károkért, amelyek erőhatalom, természeti csapás vagy egyéb, a Szolgáltató érdekkörén kívülálló ok folytán következnek be.

A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja, az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállal. A megjelenített árak tartalmazzák a közterheket és az ÁFÁ-t.

A Szolgáltató a Felhasználó adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat továbbadni a Felhasználó kifejezett hozzájárulása hiányában nem jogosult.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb.) szerzői jogvédelem alá esik, így a kereskedelmi célokra történő másolása, módosítása, terjesztése tilos.

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Felhasználók számára. A honlapon a Felhasználó menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba. A Felhasználó a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti vagy módosíthatja. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Felhasználó a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot.

Megrendelés esetén az alábbi adatokat kell a Felhasználónak megadnia: e-mail cím, név, telefonszám, számlázási cím, valamint szállítási cím. A regisztrációhoz az előbbi adatokon felül jelszó megadása is szükséges. A sikeres regisztrációról a Felhasználó e-mailben és a honlapon tájékozódhat. A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Felhasználó felelős. A Felhasználó felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti a korábban megadott adatait, a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Megfelelő adatok esetében a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. A megrendelésről a Felhasználó először egy automata visszaigazolást, 48 órán belül pedig egy egyedi visszaigazolást kap e-mailben. Amennyiben a megrendelés rögzítése után a Felhasználó hibás adatot észlel a megrendelésben, azt legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni a Szolgáltató felé.

A Felhasználó a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. A belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatokat lehet módosítani, valamint a leadott megrendelések állapotát lehet nyomon követni.

5.2. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Szolgáltató a Felhasználót legkésőbb 48 órán belül tájékoztatja a visszaigazolásról. 

Az elsőként megküldött automata visszaigazoló e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termékek nevét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. A 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail tartalmazza (előre utalás bankszámlára fizetési mód esetén) a banki átutaláshoz szükséges pontos adatokat.

5.3. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés a Felhasználó részére 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazoló e-mail kiküldésével jön létre, amellyel a Szolgáltató a Felhasználó ajánlatát elfogadja.

5.4. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, az utólagosan nem hozzáférhető.

5.5. Számla

A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki, amit a megrendelt termékekkel együtt küld meg a Felhasználónak.

5.6. Fizetés

A Honlapon választható fizetési módok: előre utalás bankszámlára; bankkártyás fizetés, készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen.

5.6.1. Előre utalás bankszámlára

Az Előre utalás bankszámlára fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban és a GLS házhozszállítás szállítási módok esetében választható. Ezen fizetési mód választásakor a 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazolásban foglaltak szerint a Felhasználó előre utalja a termékek vételárát bankszámlánkra. Az utalás megérkeztét követően a Szolgáltató a termékeket 2 munkanapon belül elindítja.

5.6.2. Bankkártyás fizetés

A Bankkártyás fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban és a GLS házhozszállítás szállítási módok esetében választható. A bankkártyával való fizetés a Borgun hf. szerverén keresztül történik 128 bites SSL technológiával kódolt weboldalon keresztül, így a Felhasználó banki adatai garantáltan nem kerülnek illetéktelenek tudomására az interneten keresztül. Ha az online fizetéssel kapcsolatban kérdése, észrevétele van, keresse ügyfélszolgálatunkat.

A Szolgáltató a megrendelés során keletkezett és birtokába jutott adatokat tárolja, a kártyabirtokos vagy a Felhasználó nevét kizárólag a kártyabirtokos által engedélyezetett tranzakció végrehajtása céljából használja fel. A Szolgáltató a tranzakció során keletkezett egyéb más adatokkal nem rendelkezik.

A Felhasználó hibájából történt téves adatbevitelből, elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget, visszafizetést, visszatérítést nem vállal, az ezzel kapcsolatos bejelentett reklamációkat kivizsgálja és lehetőségeihez mérten kezeli.

Az elfogadható bankkártya típusok: VISA, MASTERCARD, MAESTRO.

5.6.3. Készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen

A Készpénzes vagy kártyás fizetés a helyszínen fizetési mód a Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban szállítási mód esetében választható. Az Estrella Cipőszalonban a megrendelt termékek vételára készpénzzel vagy kártyával egyenlíthető ki.

5.6.4. Készpénzes bagy bankkártyás utánvétel

A Készpénzes vagy bankkártyás utánvétel fizetési mód a GLS házhoz szállítás UTÁNVÉTELLEL szállítási mód esetében választható. Ezen fizetési mód választásakor a 48 órán belül megküldött egyedi visszaigazolásban foglaltak szerint a Felhasználó a küldemény átvételekor, készpénzben vagy bankkártyával egyenlíti ki a megrendelés ellenértékét.

5.7. Szállítási módok

5.7.1. GLS házhoz szállítás

A megrendelt termékek a GLS futárszolgálattal kerülnek kiszállításra a Felhasználó által megadott szállítási címre. A megrendelt termékeket a Szolgáltató a vételár (előre utalás bankszámlára vagy bankkártyával történő) kiegyenlítését követő 2 munkanapon belül elindítja a Felhasználóhoz, ezt követően a szállítmányozó a kézbesítést egy munkanapon belül megteszi. Az ettől eltérő szállítási időpontról a Szolgáltató minden esetben egyeztetést kezdeményez a Felhasználóval. A csomag elindításáról és a küldemény azonosító számáról a Szolgáltató a Felhasználót e-mailben értesíti.

A csomagokat a szállítmányozó munkanapokon, munkaidőben kézbesíti.

A csomagok aktuális helyzetéről a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes linken tájékozódhatnak Felhasználóink.

A csomagok átvételekor a Felhasználó köteles meggyőzödni arról, hogy a kézbesített csomag sérülésmentes-e. Amennyiben a Felhasználó sérülést tapasztal a csomagoláson, az átvételkor kérheti jegyzőkönyv felvételét a sérülés pontos leírásáról. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja.

5.7.2. GLS házhoz szállítás UTÁNVÉTELLEL

A megrendelt termékek a GLS futárszolgálattal kerülnek kiszállításra a Felhasználó által megadott szállítási címre. A megrendelt termékeket a Szolgáltató a megrendelést követő 2 munkanapon belül elindítja a Felhasználóhoz, ezt követően a szállítmányozó a kézbesítést egy munkanapon belül megteszi. Az ettől eltérő szállítási időpontról a Szolgáltató minden esetben egyeztetést kezdeményez a Felhasználóval. A csomag elindításáról és a küldemény azonosító számáról a Szolgáltató a Felhasználót e-mailben értesíti.

A csomagokat a szállítmányozó munkanapokon, munkaidőben kézbesíti. A megrendelés ellenértéke készpénzben vagy bankkártyával az átvételkor fizetendő.

A csomagok aktuális helyzetéről a https://gls-group.eu/HU/hu/csomagkovetes linken tájékozódhatnak Felhasználóink.

A csomagok átvételekor a Felhasználó köteles meggyőzödni arról, hogy a kézbesített csomag sérülésmentes-e. Amennyiben a Felhasználó sérülést tapasztal a csomagoláson, az átvételkor kérheti jegyzőkönyv felvételét a sérülés pontos leírásáról. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja.

5.7.3. Személyes átvétel Budapesten, Zuglóban

A megrendelt termékek átvételére személyesen az Estrella Cipőszalonban (1149 Bp. Nagy Lajos király útja 140.) van lehetőség. Ezen szállítási mód esetében a Szolgáltató a termékeket lehetőleg 2 munkanapon belül kiszállítja az Estrella Cipőszalonba, az ettől eltérő szállítási határidőről a Felhasználóval egyeztetést kezdeményez. Az Estrella Cipőszalon keddtől csütörtökig 11-17 h között, pénteken 11-16 h között, szombaton 9-12 h között tart nyitva.

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A Fogyasztó a termékek átvételének napjától számított 14 napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállhat.

Ha a Fogyasztó az elállási jogával élni kíván, az elállási szándékát tartalmazó nyilatkozatát postán vagy e-mailen köteles eljuttatni a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségek egyikére. A Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló automata e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat-mintát is.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

A Szolgáltató 48 órán belül e-mailben visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Postai úton történő elállás esetében a Szolgáltató a postára adás dátumát, e-mailen történő értesítés esetén az e-mail küldésének dátumát veszi figyelembe a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó a terméket csomagként küldheti vissza a Szolgáltatónak, hogy hitelt érdemlően bizonyíthassa a feladás dátumát.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt termékeket a Szolgáltató 2. pontban feltüntetett levelezési címére legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni.

A termékek visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel vagy a feladó fizet megjelöléssel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, a Szolgáltató legkésőbb a visszaküldött termékek átvételétől számított 14 napon belül visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a szállítási költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szállítási módtól (személyes átvétel Budapesten, Zuglóban) eltérő szállítási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítést a Szolgáltató csomagként visszaküldött termék esetén bank átutalással, az Estrella Cipőszalonba történő személyes visszahozatal esetén készpénzes fizetéssel teljesíti. A visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Az elállást követően a termékek vételára kizárólag akkor téríthető vissza, ha visszaküldött termék használatlan, újkori állapotú és az eredeti számlát a Fogyasztó visszaküldte a Szolgáltatónak. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

6.2. Az elállási jog nem illeti meg a Fogyasztót

olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Szolgáltató a Fogyasztó kifejezett kérésére állított elő és a honlapon egyedi termék megjelöléssel látott el.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidőn belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kijavítást vagy kicserélést kérhet, kivéve, ha ezek közül a Felhasználó által támasztott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Jelen Szolgáltató a forgalmazott termékek gyártójaként a termékszavatossági ügyek esetében elsősorban a javítást részesíti előnyben, figyelembe véve, hogy a Szolgáltató számára a csere aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását. A Szolgáltatóval történő egyeztetést követően a hibát annak költségére a Felhasználó mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, legkésőbb a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni.

Az átvételt követő 6 hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen (az esztétikai hibák felismerése a termék átvételét követő 48 órán belül vélelmezhető). A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája az átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingóság hibája esetén merülhet fel. A Fogyasztó az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét a gyártó általi forgalomba hozataltól számított két 2 éven belül érvényesítheti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingóság gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: S&E Kft.

Levelezési cím: S&E Kft. 1045 Bp. Berni u. 1.

Telefonszám: +36-20/921-8358

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: S&E Kft.

Levelezési cím: S&E Kft. 1045 Bp. Berni u. 1.

Telefonszám: +36-20/921-8358

E-mail cím: webrendeles@estrellacipo.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, aminek egy példányát a Felhasználónak e-mailen vagy kérés esetén postai úton megküldi.

A Szolgáltató a jegyzőkönyvben rögzített panaszt legkésőbb 30 napon belül érdemben megválaszolja.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak a Felhasználó rendelkezésére:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
  • Békéltető testület eljárásának kezdeményezés (Budapesti Békéltető Testület, 1016 Bp. Krisztina krt. 99.),
  • Bírósági eljárás kezdeményezése.
9. Egyéb

9.1. Az ÁSZF hatálya

A Szolgáltató a jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek és szolgáltatások árait bármikor módosíthatja. A módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) hatályba lépésének ideje: 2014. június 24.

Webáruház készítés